Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Το μπουζούκι θα ηχήσει στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου!

παρατηρείστε αρχικά το σύμβολο αυτό με αυτό το κατασκεύασμα που κρατάει το μπουζούκι..Τί παρατηρείτε; Στο κεφάλι πάνω φέρει τον πανόπτη οφθαλμό,σύμβολο σιωνιστών και μασώνων. Στο πέτο δε, φέρει το λογότυπο των ολυμπιακών αγώνων Λονδίνου, 2012, που περίτεχνα είναι γραμμένο με τρόπο που σε παραπέμπει περισσότερο στη λέξη ΖΙΟΝ (ΣΙΩΝ).
Απόδειξη αυτού ο τόνος. Το 2012 είναι αριθμός και δεν τονίζεται, έτσι απλά. Οι μασκότ των αγώνων (όπως θα δείτε στο βίντεο παρακάτω), μονόφθαλμοι εξωγήινοι με διάφορα σύμβολα στο σώμα τους και με χέρια-παλάμες σαν διχαλωτές οπλές. Οι προβολείς των σταδίων σε σχήμα πυραμίδας και στην κορυφή της (στο μασονικό μάτι δηλαδή) φεγγοβολάει ο προβολέας.

Αλλά ας μιλήσουμε για το μπουζούκι που θα ακουστεί στους αγώνες στο Λονδίνο:
Το ελληνικό μπουζούκι και η ελληνική μουσική θα έχουν την τιμητική τους σε πλειάδα εκδηλώσεων, στο πλαίσιο της Ολυμπιάδας του Λονδίνου.
Πρέσβης του ελληνικού λαϊκού πενταγράμμου θα είναι η ορχήστρα «Η νέα γενιά της διασποράς», στην οποία συμμετέχουν μαθητές από τα σχολεία της ελληνικής και ελληνοκυπριακής παροικίας στη....
βρετανική πρωτεύουσα, υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους, Γιάννη Πολυκανδριώτη.
Η επιλογή της ορχήστρας έγινε έπειτα από διαγωνισμό πολλών μουσικών συγκροτημάτων από τις ελλαδικές παροικίες στη Βρετανία. «Η νέα γενιά της διασποράς» θα εμφανιστεί σε 15 πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, μία από τις οποίες είναι ο εορτασμός της εξηκοστής επετείου της Ελισάβετ στον βρετανικό θρόνο. Ο Γιάννης Πολυκανδριώτης έχει προσληφθεί από το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου για να διδάξει το μπουζούκι και την ελληνική λαϊκή μουσική στα σχολεία της ελληνικής και ελληνοκυπριακής κοινότητας της Γηραιάς Αλβιόνας.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε διατυπώστε τα σχόλια σας στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ κι όχι γκρίκλις διότι είμαστε κληρονόμοι της πιο δημοφιλούς και πλούσιας γλώσσας στον κόσμο. Επίσης παρακαλούμε το περιεχόμενο των σχολίων είτε είναι θετικά είτε αρνητικά, να μην περιέχει ύβρεις, διότι ως πολιτισμένοι άνθρωποι οφείλουμε να διατηρήσουμε ενα επίπεδο, λαμβάνοντας υπόψιν οτι ενδεχομένως να παρακολουθούν κι ανήλικα παιδιά το ιστολόγιο. Όπως και να ΄χει, κάθε άποψή σας είναι σεβαστή αρκεί να διατυπώνεται με κόσμιο τρόπο. Ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...