Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Χαρά Νικοπούλου, η ηρωΐδα δασκάλα του γένους!

Ένοιωσα την ανάγκη να κάνω αυτό το άρθρο ως ελάχιστο φόρο τιμής στην -ας μου επιτραπεί η έκφραση-δασκάλα τους γένους, Χαρά Νικοπούλου. Θυμάστε αυτήν την ηρωΐδα δασκάλα που δίδασκε Πομακοπαίδια στο Μεγάλο Δέρειο και εδέχθη μεγάλο πόλεμο από πρακτορίσκους και όσους δεν ήθελαν να κάνει τους Πομάκους να νιώθουν Έλληνες και βιαιοπραγήσαν επάνω της με σκοπό να αναγκαστεί να αποχωρήσει. Εδώ, στο 15:00 (πρώτο βίντεο) κι έπειτα γίνεται λόγος για την ηρωΐδα δασκάλα,  ότι παρέδιδε μαθήματα στους μαθητές αφιλοκερδώς τις ελεύθερες ώρες της. Επίσης το ευχάριστο είναι οτι παρόλο που εδέχθη πόλεμο από ορισμένους, επέστρεψε αυτή τη φορά στη Ροδόπη. Είναι τιμή μας να έχουμε τέτοιους δασκάλους σαν τη Χαρά!






πηγή: ok


2 σχόλια :

  1. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ..ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΗΡΩΙΔΑ..ΚΑΝΩ ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΟΥ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα σας κυρία Χαρά. Ίσως να θεωρηθεί υπερβολικός αυτός ο χαρακτηρισμός, αλλά είναι καθαρά προσωπική μου εκτίμηση. Αναμφίβολα όμως αποτελείτε καλό παράδειγμα προς μίμηση για κάθε Έλληνα και σας ευχαριστούμε που μας υπενθυμίζετε πως πρέπει να τιμάμε όσο ζούμε αυτά τα ιερά χώματα, να μη λησμονούμε τους ήρωές μας, την παιδεία και πιο λαμπρή γλώσσα στον κόσμο, την Ορθοδοξία μας που αποτελεί εξαιρετικό στήριγμα, τα ήθη κι έθιμα και κάθε τι άλλο που μας χαρακτηρίζει ως έθνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε διατυπώστε τα σχόλια σας στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ κι όχι γκρίκλις διότι είμαστε κληρονόμοι της πιο δημοφιλούς και πλούσιας γλώσσας στον κόσμο. Επίσης παρακαλούμε το περιεχόμενο των σχολίων είτε είναι θετικά είτε αρνητικά, να μην περιέχει ύβρεις, διότι ως πολιτισμένοι άνθρωποι οφείλουμε να διατηρήσουμε ενα επίπεδο, λαμβάνοντας υπόψιν οτι ενδεχομένως να παρακολουθούν κι ανήλικα παιδιά το ιστολόγιο. Όπως και να ΄χει, κάθε άποψή σας είναι σεβαστή αρκεί να διατυπώνεται με κόσμιο τρόπο. Ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...