Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Dropbox: Επαναφορά διαγραμμένων αρχείων και φακέλων


Dropbox: Επαναφορά διαγραμμένων αρχείων και φακέλων
Σχόλιο οκ: Μόλις εντώπισα αυτό το άρθρο (απ΄το http://www.pestaola.gr) που αφορά πρόγραμμα που έχει την δυνατότητα να επαναφέρει διαγεγραμμένα αρχεία σας εως ενός μηνός σβησμένα, στην επιφάνεια. Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη, αλλά ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο. Και περιμένω να μου πείτε εντυπώσεις.

Το Dropbox αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές για την online αποθήκευση των προσωπικών σας δεδομένων στο cloud. Ένα από τα ιδιαίτερα χρήσιμα χαρακτηριστικά του είναι η δυνατότητα αποθήκευσης του ιστορικού αλλαγών σε όλα τα δεδομένα που έχουν συγχρονιστεί στο Dropbox έτσι ώστε σε περίπτωση διαγραφής ή επαναφοράς ενός αρχείου σε προηγούμενη κατάσταση να είναι εφικτή εύκολα και γρήγορα.
Για τους δωρεάν λογαριασμούς, το Dropbox αποθηκεύει το ιστορικό των αλλαγών και των διαγραμμένων αρχείων για ένα μήνα και έτσι ανά πάσα στιγμή μπορείτε να τα επαναφέρετε στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Για τους λογαριασμούς Dropbox Pro (επί πληρωμή) το χρονικό διάστημα αποθήκευσης του ιστορικού επεκτείνεται επ’ άπειρο.
Επαναφορά προηγούμενων εκδόσεων
Για να δείτε τις προηγούμενες εκδόσεις ενός αρχείου, μέσω της ιστοσελίδας του Dropbox, πατήστε δεξί κλικ στο αρχείο που επιθυμείτε και επιλέξτε Previous versions από το μενού που θα εμφανιστεί.
Dropbox: Επαναφορά διαγραμμένων αρχείων και φακέλων
Αμέσως μετά, θα εμφανιστεί το ιστορικό με τις διαφορετικές εκδόσεις (snapshots) του αρχείου με βάση τη χρονολογική σειρά. Για να επαναφέρετε μια προηγούμενη έκδοση του συγκεκριμένου αρχείου τικάρετε την έκδοση που επιθυμείτε και πατήστε στο κουμπί Restore.
Dropbox: Επαναφορά διαγραμμένων αρχείων και φακέλων
Επιπλέον, μπορείτε να μεταφερθείτε απευθείας στο προηγούμενο μενού μέσα από το φάκελο του Dropbox στον υπολογιστή σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε δεξί κλικ σε ένα αρχείο και να επιλέξετε View Previous Versions από το μενού του Dropbox.
Dropbox: Επαναφορά διαγραμμένων αρχείων και φακέλων
Επαναφορά διαγραμμένων αρχείων και φακέλων
Για να εμφανίσετε διαγραμμένα αρχεία και φακέλους στο Dropbox πατήστε στο εικονίδιο στο επάνω μέρος της σελίδας Show deleted files. Τα γκρίζα αρχεία που θα εμφανιστούν αμέσως μετά είναι αυτά που είχατε διαγράψει στο χρονικό διάστημα ενός μήνα.
Dropbox: Επαναφορά διαγραμμένων αρχείων και φακέλων
Για να επαναφέρετε ένα ή περισσότερα διαγραμμένα αρχεία και φακέλους πατήστε δεξί κλικ και επιλέξτε Restoreγια να είναι και πάλι διαθέσιμο στο λογαριασμό σας.
Dropbox: Επαναφορά διαγραμμένων αρχείων και φακέλων
Αυτό ήταν! Έχετε χρησιμοποιήσει την επαναφορά των δεδομένων σας στο Dropbox;

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε διατυπώστε τα σχόλια σας στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ κι όχι γκρίκλις διότι είμαστε κληρονόμοι της πιο δημοφιλούς και πλούσιας γλώσσας στον κόσμο. Επίσης παρακαλούμε το περιεχόμενο των σχολίων είτε είναι θετικά είτε αρνητικά, να μην περιέχει ύβρεις, διότι ως πολιτισμένοι άνθρωποι οφείλουμε να διατηρήσουμε ενα επίπεδο, λαμβάνοντας υπόψιν οτι ενδεχομένως να παρακολουθούν κι ανήλικα παιδιά το ιστολόγιο. Όπως και να ΄χει, κάθε άποψή σας είναι σεβαστή αρκεί να διατυπώνεται με κόσμιο τρόπο. Ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...