Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Η Marisa Churchill που επευφημεί ο De Niro και άλλοι επώνυμοι για τα γλυκά της και 7 συνταγές της


Όταν άρχισε να μαγειρεύει μικρή, μαζί με τη γιαγιά της, ούτε στα πιο τρελά της όνειρα δεν μπορούσε να φανταστεί ότι κάποτε θα δοκίμαζαν το γαλακτομπούρεκό της celebrities, όπως ο Rober De Niro, η Cindy Crawford και οι Metallica.
Την ώρα που τα άλλα κοριτσάκια έπαιζαν με τις κούκλες τους, η Ελληνοαμερικανίδα Marisa Churchill παρακολουθούσε την Ελληνίδα γιαγιά της να μαγειρεύει στην κουζίνα του σπιτιού για το οικογενειακό τραπέζι.

Και όταν μεγάλωσε πια αποφάσισε να κάνει το πάθος της για τη μαγειρική επάγγελμα. Αυτός ήταν ο λόγος που μετακόμισε στο SanFrancisco και αποφοίτησε από την California Culinary Academy, μια από τις πιο γνωστές και καταξιωμένες σχολές μαγειρικής των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου ανέβασε τις γνώσεις της στη μαγειρική σε επαγγελματικό επίπεδο πλέον.
"Με την καθοδήγηση της γιαγιάς μου έμαθα να φτιάχνω γιαούρτι, σπιτικό ψωμί και ζυμαρικά, και μια μεγάλη ποικιλία από πιάτα της αυθεντικής ελληνικής κουζίνας", γράφει η ίδια στην ιστοσελίδα της.
 
Και ήταν τόσο νόστιμα τα πιάτα της, που άρχισε να δουλεύει σε ονομαστά εστιατόρια, όπως τα Rubicon, The Slanted Door, Ame, LuLu και Yoshi’s. Δεν ήταν καθόλου τυχαίο ότι η San Francisco Chronicle την ανέδειξε ως "μια από τις κορυφαίες chef της πόλης". Από τότε πολλά έντυπα έχουν φιλοξενήσει τη δουλειά της, ανάμεσά τους η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" και το περιοδικό "Ζαχαροπλασιτκή".
Αυτό που την έκανε να ξεχωρίζει είναι οι διάσημες συνταγές της για γλυκά με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, που δεν παχαίνουν (πολύ) χωρίς να χάνουν τη νοστιμιά τους.  "Το χαμηλό σε λιπαρά κέικ μου με σοκολάτα fudge έγινε το highlight στο Top Chef και στο Food & Wine", παραδέχεται η Marisa.
"Οι Metallica, ο Robin Williams, ο Robert De Niro, η Cindy Crawford έχουν δοκιμάσει όλα τα γλυκά μου. Εγώ ήμουν αυτή που τους μύησε στον κόσμο των ελληνικών γλυκών, καθώς μέχρι τότε γνώριζαν μόνο τον μπακλαβά. Σήμερα γνωρίζουν και λατρεύουν το γαλακτομπούρεκο, την καρυδόπιτα, τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα. Δυστυχώς στην Αμερική τα ελληνικά γλυκά δεν είναι διαδεδομένα", λέει με υπερηφάνεια στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα".
Και για να βοηθήσει στη διάδοσή τους έγραψε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο "Sweet & Skinny" με 100 πεντανόστιμες συνταγές. Δες μερικές από αυτές:
Ντιπ από ελιά Καλαμάτας: Ιδανικό για μια βραδιά με φίλους
 
Υλικά
2 φλιτζάνια ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι, στραγγισμένες
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
2/3 φλιτζάνι αμύγδαλα
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Οδηγίες
Αναμίξτε όλα τα παραπάνω συστατικά σε ένα μίξερ, εκτός από το ελαιόλαδο και ανακατέψτε για ένα λεπτό. Προσθέστε το ελαιόλαδο με αργή και σταθερή ροή και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Σερβίρεται ζεστό με πίτα, κράκερ ή ψωμί.
Πράσινοι ντολμάδες χωρίς κρέας
 
Υλικά για 8 μερίδες
1 φλιτζάνι ρύζι
2 φλιτζάνια νερό
1 ¼ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κίτρινο κρεμμύδι (κομμένο σε κύβους)
1/2 φλιτζάνι σταφίδες
1/2 φλιτζάνι ψημένα κουκουνάρια
1 ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/3 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο ψιλοκομμένο ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
βάζο αμπελόφυλλα, στραγγισμένα
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 βαθμούς Κελσίου και ψήστε τα κουκουνάρια για 5 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό και αφού βράσει, προσθέστε το ρύζι και το αφήνετε να βράσει για 20 λεπτά. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και το αφήνετε για άλλα 10 λεπτά στη φωτιά.
Παράλληλα, σε ξεχωριστή κατσαρόλα, σοτάρετε το κρεμμύδι και 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιαφανή, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε τις σταφίδες, το κουκουνάρι, τα φρέσκα μυρωδικά, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα μπαχαρικά. Μόλις βράσει το ρύζι,  προσθέστε το μίγμα, κρεμμύδι και το αλάτι. Αφήστε τα στη φωτιά για λίγα λεπτά για να ανακατευτούν οι γεύσεις.
Εν τω μεταξύ, αδειάστε το βάζο με τα αμπελόφυλλα. Τοποθετήστε τα φύλλα επίπεδα, με την άκρη τους στραμμένη προς το μέρος σας. Τοποθετήστε 1-2 κουταλιές του ρυζιού στο πάνω κέντρο του φύλλου. Η ακριβής ποσότητα θα εξαρτηθεί από το μέγεθος του φύλλου. Μην τα παραγεμίζετε πάντως. Διπλώστε και τυλίξτε τις πάνω άκρες του φύλλου πάνω από τη γέμιση, ύστερα τα πλαϊνά μέρη του φύλλου και κλείστε τα ερμητικά προς το μέρος σας. Περιχύστε τα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, και πασπαλίστε τα με λίγο χοντρό αλάτι στην κορυφή. Σερβίρονται ζεστά, αλλά όχι καυτά.
Σαλάτα με θεϊκό dressing
 
Υλικά για 6 μερίδες
2 μαρούλια
2 ντομάτες (κομμένες στα τέσσερα)
1/3 φλιτζάνι ντοματάκια
3/4 φλιτζάνι κομμένο σε φέτες αγγούρι
3 βραστά αυγά (κομμένα στα τέσσερα)
1/2 αβοκάντο (κομμένο σε φέτες)
1/3 φλιτζανιού γλυκιά πιπεριά σε λωρίδες
¼ φλιτζανιού κάπαρη (στραγγισμένη)
340 γραμμάρια χτένια (προψημένες)
340 γραμμάρια μεγάλες γαρίδες (προψημένες)
255 γραμμάρια καβούρι νωπό ή σε κονσέρβα
Οδηγίες
Τοποθετήστε το μαρούλι σε μια μεγάλη σαλατιέρα και προσθέστε τις ντομάτες, τις καμπάνα λωρίδες πιπεριάς και το αγγούρι. Βάλτε τα χτένια στην κορυφή, τις  γαρίδες στα πλαϊνά μέρη του μπολ και στο κέντρο το καβούρι. Τελειώστε με το αβοκάντο, το αυγό και την κάπαρη και προσθέστε το θεϊκό dreesing. Δες πώς θα το φτιάξεις:
Υλικά
1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
1/2 φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι
1 1/3 φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
1 1/8 φλιτζάνι βασιλικό
1/2 φλιτζάνι εστραγκόν
1/3 κούπας χυμό λεμονιού
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο, λιωμένο
2 φιλέτα αντσούγιας
1 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Οδηγίες
Σε έναν μίξερ αναμιγνύετε τη μαγιονέζα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βότανα. Προσθέστε το γαύρο πάστα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε ενώ προσθέτετε αργά το ελαιόλαδο. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να σερβίρετε. Διατηρείτε στο ψυγείο για μία εβδομάδα.
Almond Joy: Παράξενα μακαρόν
 
Υλικά για 30 μακαρόν
Κάθε μακαρόν έχει 90 θερμίδες και 4,5 γραμμάρια λίπος
1/3 φλιτζανιού άγλυκου ανανά, καλά στραγγισμένου
1 3/4 φλιτζανιού άγλυκης καρύδας σε κομμάτια
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού φρέσκο υγρό ή ασπράδια αυγών (περίπου 5 μεγάλα λευκά)
1/4 κούπας αλεύρι για κάθε χρήση
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
30 ολόκληρα αμύγδαλα
1/4 φλιτζανιού σοκολάτα όχι πολύ γλυκιά
Οδηγίες
Βάλτε τον ανανά, την καρύδα, τη ζάχαρη, τα ασπράδια αυγού, το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μέτριο τηγάνι και μαγειρέψτε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, για 5 - 6 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να γίνει το μείγμα κολλώδες. Κατεβάζετε από τη φωτιά το σκεύος, προσθέτετε τη βανίλια και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Για να ψήσετε τα μπισκότα, προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και τοποθετείτε το ταψί στη μεσαία θέση του φούρνου. Βγάλτε
Scoop έξω κουταλιά μεγέθους μπάλες του μείγματος, ή τσίμπημα από τα κομμάτια και να κυλήσει σε μπάλες ανάμεσα στις παλάμες σας. Τακτοποιήστε τα μπισκότα στο φύλλο ψησίματος για 1/2-inch εκτός (δεν θα εξαπλωθεί). Πατήστε ένα αμύγδαλο στην κορυφή κάθε μπισκότου. Ψήστε 20 έως 25 λεπτά, έως ότου τα μπισκότα είναι χρυσή καφέ. Στα μισά του δρόμου μέσω του χρόνου ψησίματος, περιστρέψτε το τηγάνι από εμπρός προς τα πίσω. Μεταφέρετε τα μπισκότα σε σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς, περίπου 1 ώρα.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μέχρι να μπορείτε να ανακατεύετε το λείο. (Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε ένα φούρνο μικροκυμάτων.) Κουτάλι τη λιωμένη σοκολάτα πάνω από τα μπισκότα σε ένα ζιγκ-ζαγκ. Αφήστε τη σοκολάτα να σκληρύνει πριν από την αποθήκευση των cookies σε ένα αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως 1 εβδομάδα.
Η ζύμη μπισκότων μπορεί να γίνει μέχρι και 2 εβδομάδες νωρίτερα και ψυγείο, που καλύπτεται καλά, μέχρι που σχηματίζουν τα αμυγδαλωτά και το ψήσιμο.
Σοκολατένιο επιδόρπιο
 
Υλικά για μισό ταψί
Γλυκόπικρη σοκολάτα, που τεμαχίζεται
450 γραμμάρια Βούτυρο, ανάλατο
6 φλιτζάνια ζάχαρη
10 αυγά
1 κουταλάκι του τσαγιού εκχύλισμα βανίλιας
2 φλιτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλο
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Οδηγίες
Πάνω από ένα μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα και κρατήστε το μίγμα ζεστό. Ανακατέψτε το αλεύρι, το αμύγδαλο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.  Με ένα μίξερ ανακατέψτε σε υψηλή ταχύτητα, χτυπήστε ελαφρά τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια για αρκετά λεπτά, μέχρι να πήξει και χλωμό.
Χαμηλώσετε την ταχύτητα και περιχύνετε με το ζεστό βούτυρο και το μείγμα σοκολάτας στα αυγά και ανακατέψτε. Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά και ανακατέψτε καλά για ένα ή δυο λεπτά και απλώστε το μίγμα σε ταψί πάνω στο οποίο έχετε βάλει λαδόκολλα.
Ψήστε  στους 325 βαθμούς Κελσίου για 20 - 25 λεπτά.
Υλικά για τη Σάλτσα
1 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
2 κουταλάκι ζάχαρη
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Οδηγίες
Αναμίξτε όλα τα συστατικά και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να ανακατευτούν καλά.
Κοτόπουλο Luau BBQ: Ιδανικό για dinner party για μικρούς και μεγάλους
 
Υλικά για 10 μερίδες
450 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και δέρμα (κομμένα σε λεπτές λωρίδες)
450 γραμμάρια μπέικον
220 γραμμάρια φρέσκο ανανά σε κομμάτια
1 βάζο σάλτσα BBQ καλής ποιότητας
Ξύλινα σουβλάκια BBQ
Οδηγίες
Βάζετε 4 φλιτζάνια νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρουν βράση τα ρίχνουμε σε ένα ρηχό ταψί που περιέχει τα ξύλινα σουβλάκια. Αφήστε τα σουβλάκια να "καθίσουν" στο νερό για 30 λεπτά. Είναι σημαντικό να το κάνετε αυτό, ώστε να μην στεγνώσουν τα σουβλάκια και να μην καούν στο ψήσιμο.
Τυλίξτε ένα κομμάτι από το μπέικον γύρω από το κοτόπουλο και στο τέλος του ένα κομμάτι ανανά. Απλώστε τη σάλτσα BBQ πάνω στα σουβλάκια και ψήστε για 10-12 λεπτά, μέχρι το μπέικον να είναι τραγανό και το κοτόπουλο καλοψημένο. Βάλτε τα σουβλάκια σε μια πιατέλα και σερβίρετέ τα ζεστά.
Φρέσκα ρολά γαρίδας
 
Υλικά
16 ρυζόχαρτο περιτυλίγματος (για μαγείρεμα)
32 μεγάλες γαρίδες (μαγειρεμένες)
1 μαρούλι
Φρέσκο κόλιαντρο
Φρέσκο βασιλικό
Φρέσκο δυόσμο
Αγγούρι (κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες)
Βλαστάρια φασολιών
1 βαζάκι γλυκόξινη σάλτσα δαμάσκηνου
Ψιλοκομμένο ψημένα αράπικα φιστίκια
Οδηγίες
Τοποθετήστε το ρυζόχαρτο σε ζεστό νερό για να μαλακώσει για 10 δευτερόλεπτα.Αφαιρέστε το από το νερό και βάλτε το σε επίπεδη επιφάνεια. Αφαιρέστε την ουρά από τις ψημένες γαρίδες και τοποθετήστε τες στο κέντρο του ρυζόχαρτου.
Τοποθετήστε 2-3 φύλλα κόλιαντρο, βασιλικό και δυόσμο στην κορυφή, 10 φασολάκια και 5-6 μακριές λωρίδες αγγουριού. Ρίξτε μία κουταλιά της σούπας φιστίκια από πάνω και σκεπάστε με το μισό μαρούλι.
Διπλώστε τις πλευρές των φύλλων και στη συνέχεια διπλώστε το καλά προς το μέρος σας, μέχρι να κλείσει καλά. Σερβίρετε με τη σάλτσα και επιπλέον φιστίκια στο πιάτο

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε διατυπώστε τα σχόλια σας στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ κι όχι γκρίκλις διότι είμαστε κληρονόμοι της πιο δημοφιλούς και πλούσιας γλώσσας στον κόσμο. Επίσης παρακαλούμε το περιεχόμενο των σχολίων είτε είναι θετικά είτε αρνητικά, να μην περιέχει ύβρεις, διότι ως πολιτισμένοι άνθρωποι οφείλουμε να διατηρήσουμε ενα επίπεδο, λαμβάνοντας υπόψιν οτι ενδεχομένως να παρακολουθούν κι ανήλικα παιδιά το ιστολόγιο. Όπως και να ΄χει, κάθε άποψή σας είναι σεβαστή αρκεί να διατυπώνεται με κόσμιο τρόπο. Ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...