Μετάφραση ok.
(το κείμενο το δανείστηκα από μια διαδικτυακή φίλη το οποίο δημοσίευσε στα αγγλικά. Το ok προσπάθησε να κάνει τη μετάφραση αλλά εαν εντοπίσετε κάποιο λάθος σε αυτή, παρακαλώ αναφέρετε. Στο τέλος του άρθρου είναι το κείμενο της φίλης στα αγγλικά).
ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ! Ποτέ δεν είχα ακούσει για αυτό!
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
Το 1919, όταν η γρίπη σκότωσε 40 εκατομμύρια ανθρώπους, υπήρχε αυτή η γιατρός που επισκέφθηκε πολλούς αγρότες για να δει αν θα μπορούσε να τους βοηθήσει για την καταπολέμηση της γρίπης ...Πολλοί από τους αγρότες και τις οικογένειές τους είχαν προσβληθεί και πολλοί έχασαν τη ζωή τους.
Ο γιατρός πήγε μετά από αυτό σε εναν αγρότη και προς έκπληξή του, όλοι ήταν πολύ υγιείς.
Όταν ο γιατρός ρώτησε τι διαφορετικό έκανε ο γεωργός, η γυναίκα του απάντησε ότι είχε τοποθετήσει μια φλούδα κρεμμυδιού σε ένα πιάτο στα δωμάτια του σπιτιού, (ίσως μόνο δύο δωμάτια πίσω). Ο γιατρός δεν μπορούσε να το πιστέψει και ρώτησε αν θα μπορούσε να έχει ένα από τα κρεμμύδια και να το τοποθετήσει κάτω από το μικροσκόπιο. Του έδωσε το ένα και όταν το έκανε αυτό, βρήκε τον ιό της γρίπης στο κρεμμύδι. Απορρόφησε προφανώς τα βακτήρια, συνεπώς, διατήρησε την οικογένεια υγιή.
Τώρα, έχω ακούσει αυτή την ιστορία από την κομμωτριά μου. Είπε ότι πριν από μερικά χρόνια, πολλοί από τους υπαλλήλους της έρχονταν γριπωμμένοι, και πολλοί από τους πελάτες της. Την επόμενη χρονιά έβαλε πολλά κύπελλα με κρεμμύδια γύρω στο κατάστημά της. Προς έκπληξή της, κανένας από το προσωπικό της δεν αρρώστησε. Πρέπει να δούλεψε. Δοκιμάστε το και δείτε τι συμβαίνει. Το κάναμε πέρυσι και ποτέ δεν προσβληθήκαμε από τη γρίπη.
Τώρα υπάρχει ένα PS σε αυτό που το έστειλα σε ένα φίλο στο Όρεγκον που συμβάλλει τακτικά υλικά σε μένα σχετικά με θέματα υγείας. Απάντησε με αυτήν την ενδιαφέρουσα εμπειρία για τα κρεμμύδια:
Ευχαριστώ για την υπενθύμιση. Δεν ξέρω για την ιστορία του αγρότη ... αλλά, ξέρω ότι προσβλήθηκα με πνευμονία, και, περιττό να πω, ήμουν πολύ άρρωστη ... Διάβασα ένα άρθρο που έλεγε κόψετε τα δύο άκρα από ένα κρεμμύδι, βάλτετα σε ένα άδειο βάζο και τοποθετήστε το βάζο δίπλα στο άρρωστο ασθενή τη νύχτα. Ανέφερε ότι το κρεμμύδι θα είναι μαύρο το πρωί από τα μικρόβια ... αρκετά βέβαιη ότι συνέβη έτσι απλά ... το κρεμμύδι ήταν χάλια και άρχισα να αισθάνομαι καλύτερα.
Ένα άλλο πράγμα που διάβασα στο άρθρο, ήταν ότι τα κρεμμύδια και το σκόρδο τοποθετούμενα γύρω από το δωμάτιο, έσωσε πολλούς από τη μαύρη πανούκλα χρόνια πριν. Έχουν ισχυρές αντιβακτηριακές, αντισηπτικές ιδιότητες.
Αυτή είναι η άλλη σημείωση. Πολλές φορές, όταν έχουμε προβλήματα στο στομάχι δεν ξέρουμε τι φταίει. Ίσως είναι τα κρεμμύδια που ευθύνονται. Τα κρεμμύδια που απορροφούν τα βακτήρια, είναι ο λόγος που είναι τόσο καλά στο να μας εμποδίζουν από το να αρπάξουμε κρυολογήματα και γρίπη και είναι ο λόγος που δεν πρέπει να φάμε κρεμμύδι που έχει μείνει για μια ώρα κομμένο.
ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΚΟΜΜΕΝΑ είναι δηλητηριώδη
Είχα το θαυμάσιο προνόμιο του τουρισμού Τροφίμων Mullins, Makers της μαγιονέζας. Έγιναν ερωτήσεις σχετικά με την τροφική δηλητηρίαση, και θα ήθελα να μοιραστώ ό, τι έμαθα από έναν χημικό.
Ο Ed, ο οποίος ήταν ο ξεναγός μας, είναι καλός στη χημείας τροφίμων. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, κάποιος ρώτησε αν πραγματικά χρειάζεται να ανησυχούμε για τη μαγιονέζα. Οι άνθρωποι είναι πάντα ανησυχούν ότι θα χαλάσει η μαγιονέζα. Η απάντηση του Ed θα σας καταπλήξει. Ο Ed είπε ότι όλα τα εμπορικά προϊόντα από μαγιονέζα είναι απολύτως ασφαλή.
"Δεν χρειάζεται καν να είναι στο ψυγείο. ." Εξήγησε ότι το pH στη μαγιονέζα έχει οριστεί σε ένα σημείο που τα βακτήρια δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν σε αυτό το περιβάλλον. Στη συνέχεια μίλησε για το καλοκαιρινό πικ-νικ, με το μπολ της πατατοσαλάτας που κάθεται στο τραπέζι, και πώς καθένας κατηγορεί τη μαγιονέζα, όταν κάποιος αρρωστήσει.
Ο Ed λέει ότι, όταν υπάρχει τροφική δηλητηρίαση, το πρώτο πράγμα που οι υπάλληλοι ψάχνουν είναι εαν το «θύμα» έφαγε ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ και από πού προήλθαν τα κρεμμύδια (στην πατατοσαλάτα;). Ο Ed λέει ότι δεν είναι η μαγιονέζα (εφ 'όσον δεν είναι σπιτική μαγιονέζα). Είναι πιθανώς τα κρεμμύδια, και αν δεν είναι τα κρεμμύδια, είναι οι πατάτες.
Εξήγησε οτι τα κρεμμύδια είναι ένας τεράστιος μαγνήτης για τα βακτήρια, ιδιαίτερα τα άψητα. Ποτέ δεν θα πρέπει να σχεδιάζετε να κρατήσετε ένα τμήμα από κομμένο κρεμμύδι .. Λέει ότι δεν είναι ασφαλές, ακόμη κι αν το βάλετε σε μια τσάντα zip-lock κι έπειτα στο ψυγείο.
Είναι ήδη μολυσμένο αρκετά και μόνο που έχει κοπεί και βρίσκεται έξω για λίγο, με αποτέλεσμα να αποτελεί κίνδυνο για εσάς (και περισσότερο προσέξτε τα κρεμμύδια που βάζουνε στο χοτ ντογκ σας στο πάρκο του μπέιζμπολ!). Ed λέει ότι αν πάρετε το κρεμμύδι που απέμεινε και το μαγειρεύσετε, πιθανώς να είναι εντάξει, αλλά αν εαν το βάλετε στο σάντουιτς σας, θα υπάρχει πρόβλημα. Τόσο τα κρεμμύδια όσο και οι πατάτες σε μια πατατοσαλάτα, θα προσελκυθούν και θα αναπτυχθούν βακτήρια ταχύτερα από οποιαδήποτε εμπορική μαγιονέζα που θα αρχίσει ακόμη και να αλοιώνεται.
Επίσης, τα σκυλιά δεν πρέπει ποτέ να τρώνε κρεμμύδια. Τα στομάχια τους δεν μπορούν να μεταβολίσουν τα κρεμμύδια.
Να θυμάστε ότι είναι επικίνδυνο να κόψουμε ένα κρεμμύδι και να προσπαθήσουμε να το χρησιμοποιήσουμε για να μαγειρέψουμε την επόμενη μέρα, γιατί καθίσταται εξαιρετικά δηλητηριώδες ακόμη και για μία νύχτα μόνο και δημιουργεί τοξικά βακτήρια τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ανεπιθύμητες λοιμώξεις του στομάχου λόγω της υπερβολικής έκκρισης χολής και ακόμη και τροφική δηλητηρίαση.
Παρακαλώ περάστε αυτό το μληνυμα σε όλους όσους αγαπάτε και νοιάζεστε γι΄αυτούς.
ONIONS! I had never heard this!!!
PLEASE READ TO THE END: IMPORTANT
In 1919 when the flu killed 40 million people there was this Doctor that visited the many farmers to see if he could help them combat the flu...
Many of the farmers and their families had contracted it and many died.
The doctor came upon this one farmer and to his surprise, everyone was very healthy. When the doctor asked what the farmer was doing that was different the wife replied that she had placed an unpeeled onion in a dish in the rooms of the home, (probably only two rooms back then). The doctor couldn't believe it and asked if he could have one of the onions and place it under the microscope. She gave him one and when he did this, he did find the flu virus in the onion. It obviously absorbed the bacteria, therefore, keeping the family healthy.
Now, I heard this story from my hairdresser. She said that several years ago, many of her employees were coming down with the flu, and so were many of her customers. The next year she placed several bowls with onions around in her shop. To her surprise, none of her staff got sick. It must work. Try it and see what happens. We did it last year and we never got the flu.
Now there is a P. S. to this for I sent it to a friend in Oregon who regularly contributes material to me on health issues. She replied with this most interesting experience about onions:
Thanks for the reminder. I don't know about the farmer's story...but, I do know that I contacted pneumonia, and, needless to say, I was very ill... I came across an article that said to cut both ends off an onion put it into an empty jar, and place the jar next to the sick patient at night. It said the onion would be black in the morning from the germs...sure enough it happened just like that...the onion was a mess and I began to feel better.
Another thing I read in the article was that onions and garlic placed around the room saved many from the black plague years ago. They have powerful antibacterial, antiseptic properties.
This is the other note. Lots of times when we have stomach problems we don't know what to blame. Maybe it's the onions that are to blame. Onions absorb bacteria is the reason they are so good at preventing us from getting colds and flu and is the very reason we shouldn't eat an onion that has been sitting for a time after it has been cut open.
LEFT OVER ONIONS ARE POISONOUS
I had the wonderful privilege of touring Mullins Food Products, Makers of mayonnaise. Questions about food poisoning came up, and I wanted to share what I learned from a chemist.
Ed, who was our tour guide, is a food chemistry whiz. During the tour, someone asked if we really needed to worry about mayonnaise. People are always worried that mayonnaise will spoil. Ed's answer will surprise you. Ed said that all commercially-made mayo is completely safe.
"It doesn't even have to be refrigerated. No harm in refrigerating it, but it's not really necessary." He explained that the pH in mayonnaise is set at a point that bacteria could not survive in that environment. He then talked about the summer picnic, with the bowl of potato salad sitting on the table, and how everyone blames the mayonnaise when someone gets sick.
Ed says that, when food poisoning is reported, the first thing the officials look for is when the 'victim' last ate ONIONS and where those onions came from (in the potato salad?). Ed says it's not the mayonnaise (as long as it's not homemade mayo) that spoils in the outdoors. It's probably the ONIONS, and if not the onions, it's the POTATOES.
He explained onions are a huge magnet for bacteria, especially uncooked onions. You should never plan to keep a portion of a sliced onion.. He says it's not even safe if you put it in a zip-lock bag and put it in your refrigerator.
It's already contaminated enough just by being cut open and out for a bit, that it can be a danger to you (and doubly watch out for those onions you put in your hotdogs at the baseball park!). Ed says if you take the leftover onion and cook it like crazy you'll probably be okay, but if you slice that leftover onion and put on your sandwich, you're asking for trouble. Both the onions and the moist potato in a potato salad, will attract and grow bacteria faster than any commercial mayonnaise will even begin to break down.
Also, dogs should never eat onions. Their stomachs cannot metabolize onions.
Please remember it is dangerous to cut an onion and try to use it to cook the next day, it becomes highly poisonous for even a single night and creates toxic bacteria which may cause adverse stomach infections because of excess bile secretions and even food poisoning.
Please pass this on to all you love and care about.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε διατυπώστε τα σχόλια σας στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ κι όχι γκρίκλις διότι είμαστε κληρονόμοι της πιο δημοφιλούς και πλούσιας γλώσσας στον κόσμο. Επίσης παρακαλούμε το περιεχόμενο των σχολίων είτε είναι θετικά είτε αρνητικά, να μην περιέχει ύβρεις, διότι ως πολιτισμένοι άνθρωποι οφείλουμε να διατηρήσουμε ενα επίπεδο, λαμβάνοντας υπόψιν οτι ενδεχομένως να παρακολουθούν κι ανήλικα παιδιά το ιστολόγιο. Όπως και να ΄χει, κάθε άποψή σας είναι σεβαστή αρκεί να διατυπώνεται με κόσμιο τρόπο. Ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση.