Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Οι διασώστες στην τραγωδία των Δίδυμων Πύργων έχουν τώρα καρκίνο!

Οι διασώστες στην τραγωδία των Δίδυμων Πύργων έχουν τώρα καρκίνο!Από καρκίνο έχουν προσβληθεί περισσότεροι από 2.500 διασώστες που έσπευσαν σε βοήθεια στο διπλό τρομοκρατικό χτύπημα που έπληξε τις ΗΠΑ την 11η Σεπτεμβρίου του 2001.

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Υγείας του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, στο νοσοκομείο Mount Sinai στη Νέα Υόρκη, έχουν εμφανίσει καρκίνο 2.518 άνθρωποι μεταξύ των οποίων Αστυνομικοί, Πυροσβέστες και εθελοντές.


Στο μεταξύ, πέρυσι ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν 1.140 αλλά το νούμερο διπλασιάστηκε μέσα σε ένα χρόνο ενώ οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς. Πολλοί έχουν νοσήσει από καρκίνο στους πνεύμονες και καρκίνο του παγκρέατος που δεν είναι εγχειρήσιμος.

Σημειώνεται πως στις επιχειρήσεις συμμετείχαν περίπου 37.000 άτομα περίπου 2.500 από αυτούς έχουν εμφανίσει την επάρατη νόσο. Βέβαια, πολλοί από αυτούς ζητούν αποζημίωση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ενώ πρόσφατα ένας συνταξιούχος, επικεφαλής Τμήματος της Πυροσβεστικής, έλαβε αποζημίωση 1.500.000 δολαρίων από το Ομοσπονδιακό Ταμείο Αποζημίωσης Θυμάτων.

Ο εν λόγω άνδρας ενώ είχε ύψος 1,87 και ζύγιζε 108 κιλά, έφτασε τα 38 κιλά από τις εξαντλητικές χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες. «Ελπίζω ότι θα σπεύσουν να εξετάσουν περισσότερες περιπτώσεις σαν τη δική μου, όπου δεν αναμένεται να ζήσουμε για πολύ ακόμα. Ήξερα ότι μία μέρα πολλοί από εμάς θα αρρωστήσουν», ανέφερε.

http://www.kontranews.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε διατυπώστε τα σχόλια σας στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ κι όχι γκρίκλις διότι είμαστε κληρονόμοι της πιο δημοφιλούς και πλούσιας γλώσσας στον κόσμο. Επίσης παρακαλούμε το περιεχόμενο των σχολίων είτε είναι θετικά είτε αρνητικά, να μην περιέχει ύβρεις, διότι ως πολιτισμένοι άνθρωποι οφείλουμε να διατηρήσουμε ενα επίπεδο, λαμβάνοντας υπόψιν οτι ενδεχομένως να παρακολουθούν κι ανήλικα παιδιά το ιστολόγιο. Όπως και να ΄χει, κάθε άποψή σας είναι σεβαστή αρκεί να διατυπώνεται με κόσμιο τρόπο. Ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...