Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Μπείτε στο Μυστικό Διαμέρισμα στην Κορυφή του Πύργου του Άιφελ!

Μπείτε στο Μυστικό Διαμέρισμα στην Κορυφή του Πύργου του Άιφελ!Όταν ο Πύργος του Άιφελ εγκαινιάστηκε το 1889, ο σχεδιαστής του Gustave Eiffel δεν αποκάλυψε σε κανέναν ότι είχε δημιουργήσει ένα μικρό προσωπικό διαμέρισμα για τον ίδιο στην κορυφή του Πύργου.

thehomeissue_eiffel04Εδώ ο Gustave και ο Thomas κάνουν μια χαλαρή συζήτηση (ή μάλλον τα ομοιώματά τους).
Το διαμέρισμα βρισκόταν στο τρίτο επίπεδο του Πύργου (δηλαδή το ψηλότερο) και παρόλο που δεν ήταν μεγάλο, ήταν ζεστό και φιλόξενο. Οι τοίχοι ήταν καλυμμένοι με ταπετσαρία και τα έπιπλα ήταν πολυτελή για την εποχή τους. Στο διαμέρισμα υπήρχε επίσης ένα μεγάλο πιάνο το οποίο σίγουρα αν μπορούσε να μιλήσει θα είχε μια ενδιαφέρουσα ιστορία να πει για το πώς βρέθηκε εκεί πάνω.
thehomeissue_eiffel03Μπορεί το διαμέρισμα να μην σας γεμίζει και πολύ το μάτι αλλά για την εποχή του ήταν από τα πιο πολυτελή σε όλο το Παρίσι.
Όταν κάποια στιγμή μαθεύτηκε πως στο εσωτερικό του Πύργου υπήρχε ένα ζεστό διαμέρισμα, η υψηλή κοινωνία του Παρισιού ζήλεψε πολύ. Λέγεται πως ο Eiffel έλαβε έναν μεγάλο αριθμό γραμμάτων που του ζητούσαν να νοικιάσουν το διαμέρισμα έστω και για μια βραδιά. Εκείνος απέρριψε όλες τις προτάσεις προτιμώντας να κρατήσει το μέρος για προσωπική του χρήση καθώς και να δέχεται υψηλούς καλεσμένους, όπως ήταν ο εφευρέτης του ηλεκτρικού λαμπτήρα Thomas Εdison (γνωστός για τις εφευρέσεις που έχει κλέψει κατά καιρούς καθώς και τον απαίσιο τρόπο με τον οποίο φερόταν στους υπαλλήλους του).
thehomeissue_eiffel02Πολύ στιλάτος για την εποχή του ήταν ο σχεδιαστής του πύργου Gustave Eiffel.
thehomeissue_eiffel01Ο διάσημος εφευρέτης Thomas Edison  (έχει εφεύρει μεταξύ άλλων το μικρόφωνο και τον ηλεκτρικό λαμπτήρα) ήταν συχνά καλεσμένος του Eiffel.
Οι πόρτες του διαμερίσματος άνοιξαν τα τελευταία χρόνια και οι επισκέπτες είναι ελεύθεροι να δουν το μυστικό ενός από τα πιο διάσημα αξιοθέατα στον κόσμο. Τα περισσότερα από τα έπιπλα έχουν διατηρηθεί άψογα, ενώ στο διαμέρισμα κάνουν τις αιώνιες συζητήσεις τους δυο κέρινα ομοιώματα (του Eiffel και του Edison).

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε διατυπώστε τα σχόλια σας στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ κι όχι γκρίκλις διότι είμαστε κληρονόμοι της πιο δημοφιλούς και πλούσιας γλώσσας στον κόσμο. Επίσης παρακαλούμε το περιεχόμενο των σχολίων είτε είναι θετικά είτε αρνητικά, να μην περιέχει ύβρεις, διότι ως πολιτισμένοι άνθρωποι οφείλουμε να διατηρήσουμε ενα επίπεδο, λαμβάνοντας υπόψιν οτι ενδεχομένως να παρακολουθούν κι ανήλικα παιδιά το ιστολόγιο. Όπως και να ΄χει, κάθε άποψή σας είναι σεβαστή αρκεί να διατυπώνεται με κόσμιο τρόπο. Ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...