Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Οι Αφρικανοί Έλληνες από τον Άβατο (Ξάνθης)

Avato_1
Παρακολουθήστε το ντοκιμαντέρ μας στο Άβατο, το χωριό στη Βόρεια Ελλάδα που φιλοξενεί τους Έλληνες απογόνους Αφρικανών σκλάβων που κάποτε ήρθαν στην περιοχή της Ξάνθης.

Πίσω από την αφρικανική μορφή  αυτών των Ελλήνων, υπάρχει μια οδυνηρή ιστορία που πηγαίνει εκατοντάδες χρόνια πίσω. Μερικοί λένε ότι οι πρώτοι Αφρικανοί μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της οθωμανικής κυριαρχίας να εργαστούν ως σκλάβοι, άλλοι πιστεύουν ότι έφτασαν στην αρχαιότητα.

Οι περισσότεροι από τους απογόνους τους σήμερα ζουν στον Άβατο, ένα χωριό κοντά στη βόρεια ελληνική πόλη της Ξάνθης. Τους συναντήσαμε και μας είπαν την οδυνηρή ιστορία τους, ή καλύτερα ό, τι έχει διασωθεί από αυτό.
Avato_black_greeks_2


πηγή: greece.greekreporter.com
η μετάφραση του ξενόγλωσσου κειμένου έγινε από το ιστολόγιό μας ok!



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε διατυπώστε τα σχόλια σας στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ κι όχι γκρίκλις διότι είμαστε κληρονόμοι της πιο δημοφιλούς και πλούσιας γλώσσας στον κόσμο. Επίσης παρακαλούμε το περιεχόμενο των σχολίων είτε είναι θετικά είτε αρνητικά, να μην περιέχει ύβρεις, διότι ως πολιτισμένοι άνθρωποι οφείλουμε να διατηρήσουμε ενα επίπεδο, λαμβάνοντας υπόψιν οτι ενδεχομένως να παρακολουθούν κι ανήλικα παιδιά το ιστολόγιο. Όπως και να ΄χει, κάθε άποψή σας είναι σεβαστή αρκεί να διατυπώνεται με κόσμιο τρόπο. Ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...