Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Έχετε δει φωτογραφία των 53.000.000.000 pixels;

Αποτέλεσμα εικόνας για first photo pixels bentleyΚοιτάξτε πιο κοντά κάνοντας ζουμ στην απίστευτης ανάλυσης σε πίξελς φωτογραφία! Μπορείτε να εστιάσετε από τη γέφυρα Golden Gate στο σήμα που βρίσκεται στη θέση του αυτοκινήτου.
Για να δείτε μπείτε ΕΔΩ. 

Σημείωση: σε επιτραπέζιο υπολογιστή ανοίγει κατευθείαν, αλλά σε ταμπλέτα για την προβολή απαιτείται περιστροφή οθόνης.

Θέλετε να δείτε και άλλες;

 Το Μάτσου Πίτσου 


Το Μάτσου Πίτσου αποτυπώνει η φωτογραφία η οποία τραβήχθηκε με φακό που αποδίδει την πολύ μεγάλη ανάλυση στα 15,9 Gigapixels!
Τη φωτογραφία τράβηξε ο φωτογράφος Τζεφ Κρίμερ και δημοσιεύει η Telegraph. Η φωτογραφία με την υπερανάλυση δεν έχει πραγματικά καμία σχέση με ότι έχουμε εως σήμερα υπόψη μας για εικόνες. Διαπιστώστε το και μόνοι σας πατώντας ΕΔΩ  για να μεταφερθείτε στην Telegraph και να την απολαύσετε...
βουνό Mont Blanc
Αποτέλεσμα εικόνας για mont blanc υψηλοτερη αναλυση
Μία ομάδα φωτογράφων από όλο τον κόσμο με επικεφαλής τον Ιταλό Filippo Blengin δημοσίευσε μία εντυπωσιακή πανοραμική φωτογραφία από το Mont Blanc, το ψηλότερο βουνό της Ευρώπης, η οποία κερδίζει τον τίτλο της μεγαλύτερης φωτό του πλανήτη μας, φτάνοντας την εντυπωσιακή ανάλυση των 365 GigapixelsΗ φωτογράφιση του βουνού περιλάμβανε πάνω από 35 ώρες συνεχών λήψεων και, τελικά, περισσότερες από 70.000 φωτογραφίες συνέθεσαν το τελικό αποτέλεσμα.


Μεταβείτε ΕΔΩ για να την δείτε!
MB-Zoom_3317090bΚαι κάπως έτσι, η φωτό κατέκτησε ένα νέο ρεκόρ το οποίο ξεπέρασε ένα 320-gigapixel shot του Λονδίνου, πίσω στο 2013, ενώ μεγαλύτερη φωτογραφία έχει τραβήξει μόνο η NASA, όχι όμως από κάποιο τοπίο της γης αλλά από το βόρειο τμήμα της σελήνης.
Για τη λήψη των φωτογραφιών που συνέθεσαν την εντυπωσιακή τελική φωτό του Mont Blanc χρησιμοποιήθηκαν μία Canon 70D DSLR, ο φακός Canon EF 400mm f/2.8 II IS και έναςCanon Extender 2X III, σε ένα ειδικό robotic mount. Η επεξεργασία κράτησε δύο ολόκληρους μήνες, με 46 terabytes υλικού να έχει χρησιμοποιηθεί, ενώ η εικόνα που προέκυψε αξίζει να σημειώσουμε ότι έχει το μέγεθος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου αν τυπωθεί στα 300dpi!
Δείτε ένα behind-the scenes video από το πώς τραβήχθηκε η ξεχωριστή αυτή φωτογραφία.
Η συλλογή πληροφοριών για το Μάτσου Πίτσου προέρχεται από το ιστολόγιο iefimerida, ενώ για το Mont Blanc από το digitallife.

Σύνθεση άρθρου Ok!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε διατυπώστε τα σχόλια σας στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ κι όχι γκρίκλις διότι είμαστε κληρονόμοι της πιο δημοφιλούς και πλούσιας γλώσσας στον κόσμο. Επίσης παρακαλούμε το περιεχόμενο των σχολίων είτε είναι θετικά είτε αρνητικά, να μην περιέχει ύβρεις, διότι ως πολιτισμένοι άνθρωποι οφείλουμε να διατηρήσουμε ενα επίπεδο, λαμβάνοντας υπόψιν οτι ενδεχομένως να παρακολουθούν κι ανήλικα παιδιά το ιστολόγιο. Όπως και να ΄χει, κάθε άποψή σας είναι σεβαστή αρκεί να διατυπώνεται με κόσμιο τρόπο. Ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...