Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Φώς χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα! (την ημέρα)

altΑν δεν έχετε να πληρώσετε το ηλεκτρικό ρεύμα και σας το έκοψαν, μην ανησυχείτε καθόλου! Δείτε πως να παράγετε φώς χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα!

Η ανακάλυψη ανήκει σε φοιτητές του Πανεπιστημίου ΜΙΤ οι οποίοι πραγματικά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την ευρηματικότητά τους.


Οι φοιτητές χρησιμοποίησαν ένα μπουκάλι του ενάμιση λίτρου, το γέμισαν με νερό, πρόσθεσαν 2-3 κουταλιές χλωρίνη και το τοποθέτησαν σε ένα άνοιγμα μιας μεταλλικής οροφής. Το ηλιακό φως διαθλάται μέσα στο υγρό και δημιουργεί ακτινοβολία ισοδύναμη με 55 ή 60 βατ καθαρού λευκού φωτός. Επιπλέον, η χλωρίνη εμποδίζει τη δημιουργία άλγης, βακτηρίων και μικροοργανισμών στο νερό, ενώ τα μπουκάλια δεν θερμαίνονται και είναι σχεδιασμένα να παράγουν καθαρό φως για πέντε χρόνια. Οι φοιτητές έκαναν αυτή την ανακάλυψη προκειμένου να βοηθήσουν τους κατοίκους στο χωριό  Sitio Maligaya οι οποίοι ζουν σε μικρά σκοτεινά σπίτια και το φως του ήλιου απουσιάζει ακόμη και την ημέρα. Οι κάτοικοι δεν έχουν χρήματα για ηλεκτρικό ρεύμα, με αποτέλεσμα να περνούν όλες τις ώρες τις ημέρας στην ύπαιθρο και να επιστρέφουν στο σπίτι τους μόνο για ύπνο. Η λύση που ήρθε απο τους φοιτητές ου εργαστηρίου D -Lab, που σχεδιάζει και υλοποιεί ιδέες που εφαρμόζονται και βελτιώνουν την καθημερινή ζωή ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο,  άλλαξε άρδην τη ζωή των ντόπιων…
http://www.partyspirit.gr

1 σχόλια :

  1. Μία πιο τρομερή πατέντα είναι να κόψεις μέρος της οροφής και να μπαίνει το φως του ήλιου, αυτό ισοδυναμεί με 100-500 βαττ. Τι μπούρδες είναι αυτές που γράφετε; Αυτό θα ήταν καλό αν δούλευε το βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε διατυπώστε τα σχόλια σας στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ κι όχι γκρίκλις διότι είμαστε κληρονόμοι της πιο δημοφιλούς και πλούσιας γλώσσας στον κόσμο. Επίσης παρακαλούμε το περιεχόμενο των σχολίων είτε είναι θετικά είτε αρνητικά, να μην περιέχει ύβρεις, διότι ως πολιτισμένοι άνθρωποι οφείλουμε να διατηρήσουμε ενα επίπεδο, λαμβάνοντας υπόψιν οτι ενδεχομένως να παρακολουθούν κι ανήλικα παιδιά το ιστολόγιο. Όπως και να ΄χει, κάθε άποψή σας είναι σεβαστή αρκεί να διατυπώνεται με κόσμιο τρόπο. Ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...