Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Η ΕΕ ετοιμάζει μυστικά τηλεχειριστήριο ακινητοποίησης οχημάτων των πολιτών

Picture
Η ΕΕ αναπτύσσει ένα μυστικό σχέδιο για να δώσει στην αστυνομία τη δυνατότητα να ελέγχουν τα αυτοκίνητα σβήνοντας τον κινητήρα εξ αποστάσεως 
 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναπτύσσει κρυφά μια συσκευή για "εξ αποστάσεως ακινητοποίηση" που θα τοποθετηθεί σε όλα τα αυτοκίνητα και θα επιτρέψει στην αστυνομία να απενεργοποιεί τα οχήματα με το πάτημα ενός διακόπτη από ένα δωμάτιο ελέγχου.

Εμπιστευτικά εγγράφα από μια επιτροπή των ανώτερων αξιωματικών της αστυνομίας της ΕΕ, οι οποίοι συνεδριάζουν μυστικά, έχουν δημιουργήσει ένα σχέδιο με τίτλο "remote stopping vehicles" (ακινητοποίηση οχημάτων δια τηλεχειρισμού)  ως μέρος μιας ευρύτερης εποπτείας, επιβολής του νόμου και παρακολούθησης των μέτρων. 
Σύμφωνα με την Τelegraph, οι συσκευές, οι οποίες σχεδιάζονται για να μπουν σε όλα τα νέα αυτοκίνητα από το τέλος της δεκαετίας και θα ενεργοποιούνται από έναν αστυνομικό που θα παρακολουθεί μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή στο κεντρικό αρχηγείο.

Μετά την ενεργοποίηση του κινητήρα ενός αυτοκινήτου από κάποιον φυγά ή ύποπτο θα μπορούν να το ακινητοποιήσουν, απενεργοποιώντας την παροχή καυσίμου.

Η τεχνολογία, που σκοπεύει να έχει ολοκληρωθεί σε έξι χρόνια, έχει ως στόχο να βάλει τέλος στις επικίνδυνες καταδιώξεις αυτοκινήτων... λένε.

Picture
Η ENLETS ("European Network of Law Enforcement Technologies") είναι μια μυστική ευρωπαϊκή "ομάδα εργασίας" με στόχο την ενίσχυση της αστυνομικής συνεργασίας σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το 2012, η ENLETS έλαβε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιχορήγηση £ 484.000 για την "στήριξή της στην αστυνομία και την καταπολέμηση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος μέσω νέων τεχνολογιών και βέλτιστων πρακτικών, τη συγκριτική αξιολόγηση και δίνοντας συμβουλές ".

Η εισαγωγή των μηχανισμών ακινητοποίησης οχημάτων έχει εγείρει ερωτήματα για την οδική ασφάλειας.

Αλλά ποιος νοιάζεται για την ασφάλεια, στ' αλήθεια; Η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Ε.Ε. (Ενωμένες Εταιρείες) βάζει πάνω απ' όλα τα συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών, την δύναμη του Ευρώ, την επιβολή των ισχυρών στους ασθενέστερους εταίρους και τελευταία την λιτότητα, την ανεργία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. ΄Η μήπως το νέο αυτό μηχανάκι θα 'λειτουργήσει' μόνο για τους κλέφτες; Η τεχνολογία των SciFi έργων του Χόλυγουντ σιγά σιγά ξεδιπλώνονται όχι στο πανί, αλλά στην ίδια μας τη ζωή...

© AllNewz

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε διατυπώστε τα σχόλια σας στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ κι όχι γκρίκλις διότι είμαστε κληρονόμοι της πιο δημοφιλούς και πλούσιας γλώσσας στον κόσμο. Επίσης παρακαλούμε το περιεχόμενο των σχολίων είτε είναι θετικά είτε αρνητικά, να μην περιέχει ύβρεις, διότι ως πολιτισμένοι άνθρωποι οφείλουμε να διατηρήσουμε ενα επίπεδο, λαμβάνοντας υπόψιν οτι ενδεχομένως να παρακολουθούν κι ανήλικα παιδιά το ιστολόγιο. Όπως και να ΄χει, κάθε άποψή σας είναι σεβαστή αρκεί να διατυπώνεται με κόσμιο τρόπο. Ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...